Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën

De verrassende gewoontes van creatieve denkers

Soesja Leugs

Hoe komen creatievelingen op goede ideeën? In zijn TED Talk vertelt organisatiepsycholoog Adam Grant over de drie verrassende eigenschappen van creatieve mensen. Het is volgens hem niet ondanks deze eigenschappen, maar juist dankzij deze eigenschappen dat ze succesvol zijn. Kom je deze eigenschappen in jezelf tegen? Omarm ze dan in plaats van ze de rug toe te keren.

Creatievelingen leiden aan uitstelgedrag

Creatievelingen wachten meestal tot het laatste moment. Veel creatieve personen beginnen wel snel ergens mee, maar eenmaal begonnen duurt het lang voordat ze een taak afronden. Op deze manier stellen ze zich tot het laatste moment open voor alle mogelijke ideeën. Uitstelgedrag zorgt er dus voor dat je creativiteit een boost krijgt.

Creatievelingen hebben twijfels en angstgevoelens

Voel je twijfels? Trek je er niets van aan. Alle creatievelingen hebben twijfels. Je kunt jezelf juist motiveren door je ideeën in twijfel te trekken. Het verschil is dat creatievelingen alleen over ideeën twijfelen en niet over zichzelf.

Creatievelingen hebben veel slechte ideeën

Creatieve personen hebben ook slechte ideeën. Ze zijn alleen niet bang om ideeën, ongeacht of ze goed of slecht zijn, uit te spreken. De meest creatieve personen zijn degenen die het meeste falen. Dit komt omdat ze ook het meeste uitproberen; je hebt namelijk een heleboel slechte ideeën nodig om een paar goede ideeën te krijgen. Omarm die angst om te falen en ga de uitdaging aan.

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently… The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

Waarom stellen we altijd alles uit tot het laatste moment? Bedrock’s psycholoog legt uit

uitstel

Van uitstel komt afstel: waarom durven we vaak niet door te pakken?

Futuroloog Alex Pang: ‘minder werken maakt ons productiever’

onderbewuste

Hoe je onderbewuste problemen oplost

Een gelukkig en gezond leven bereik je zo (volgens het langstlopende onderzoek naar geluk)

Vliegangst? Zo kom je er vanaf (een psycholoog legt uit)

Een hele goede reden om uit te slapen: dat is goed voor je creativiteit