Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën – Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën

De verrassende gewoontes van creatieve denkers

Soesja Leugs

Hoe komen creatievelingen op goede ideeën? In zijn TED Talk vertelt organisatiepsycholoog Adam Grant over de drie verrassende eigenschappen van creatieve mensen. Het is volgens hem niet ondanks deze eigenschappen, maar juist dankzij deze eigenschappen dat ze succesvol zijn. Kom je deze eigenschappen in jezelf tegen? Omarm ze dan in plaats van ze de rug toe te keren.

Creatievelingen leiden aan uitstelgedrag

Creatievelingen wachten meestal tot het laatste moment. Veel creatieve personen beginnen wel snel ergens mee, maar eenmaal begonnen duurt het lang voordat ze een taak afronden. Op deze manier stellen ze zich tot het laatste moment open voor alle mogelijke ideeën. Uitstelgedrag zorgt er dus voor dat je creativiteit een boost krijgt.

Creatievelingen hebben twijfels en angstgevoelens

Voel je twijfels? Trek je er niets van aan. Alle creatievelingen hebben twijfels. Je kunt jezelf juist motiveren door je ideeën in twijfel te trekken. Het verschil is dat creatievelingen alleen over ideeën twijfelen en niet over zichzelf.

Creatievelingen hebben veel slechte ideeën

Creatieve personen hebben ook slechte ideeën. Ze zijn alleen niet bang om ideeën, ongeacht of ze goed of slecht zijn, uit te spreken. De meest creatieve personen zijn degenen die het meeste falen. Dit komt omdat ze ook het meeste uitproberen; je hebt namelijk een heleboel slechte ideeën nodig om een paar goede ideeën te krijgen. Omarm die angst om te falen en ga de uitdaging aan.

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently… The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

Hoe we creatiever kunnen worden volgens hersenonderzoeker Dick Swaab

Creativiteit wordt vaak niet gestimuleerd op de werkvloer (terwijl het van essentieel belang is)

Ons schoolsysteem is ongezond: kinderen worden klaargestoomd om te presteren, niet om creatief te zijn

The struggle is real, maar dit zijn de voordelen van linkshandig zijn

Heb je angsten of fobieën? Dit is wanneer het écht uit de hand loopt

Wat het schrijven van een boek over angst, mij leerde over bang zijn (dit zou iedereen moeten weten)

Erica Jago over inner peace en angst loslaten