Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën

De verrassende gewoontes van creatieve denkers

Soesja Leugs

Hoe komen creatievelingen op goede ideeën? In zijn TED Talk vertelt organisatiepsycholoog Adam Grant over de drie verrassende eigenschappen van creatieve mensen. Het is volgens hem niet ondanks deze eigenschappen, maar juist dankzij deze eigenschappen dat ze succesvol zijn. Kom je deze eigenschappen in jezelf tegen? Omarm ze dan in plaats van ze de rug toe te keren.

Creatievelingen leiden aan uitstelgedrag

Creatievelingen wachten meestal tot het laatste moment. Veel creatieve personen beginnen wel snel ergens mee, maar eenmaal begonnen duurt het lang voordat ze een taak afronden. Op deze manier stellen ze zich tot het laatste moment open voor alle mogelijke ideeën. Uitstelgedrag zorgt er dus voor dat je creativiteit een boost krijgt.

Creatievelingen hebben twijfels en angstgevoelens

Voel je twijfels? Trek je er niets van aan. Alle creatievelingen hebben twijfels. Je kunt jezelf juist motiveren door je ideeën in twijfel te trekken. Het verschil is dat creatievelingen alleen over ideeën twijfelen en niet over zichzelf.

Creatievelingen hebben veel slechte ideeën

Creatieve personen hebben ook slechte ideeën. Ze zijn alleen niet bang om ideeën, ongeacht of ze goed of slecht zijn, uit te spreken. De meest creatieve personen zijn degenen die het meeste falen. Dit komt omdat ze ook het meeste uitproberen; je hebt namelijk een heleboel slechte ideeën nodig om een paar goede ideeën te krijgen. Omarm die angst om te falen en ga de uitdaging aan.

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently… The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

zenuwachtig

Zenuwachtig? Met deze drie woorden zet je angst om in succes

basisinkomen

Een gegarandeerd basisinkomen dé oplossing voor armoede: het proberen waard

geen zin om te werken

Geen zin om te werken? Zo krijg je jezelf toch aan de slag

casual

Waarom we graag liefdesrelaties als ‘casual’ bestempelen (what’s up with that?)

angstig voor een sollicitatiegesprek

Angstig voor een sollicitatiegesprek of een date? Dit is het voordeel

uitsteller

Alle soggers verzamelen: welk type uitsteller ben jij?

stemming verbeteren

Je stemming verbeteren? Doe elke dag iets creatiefs