Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

Heb je deze drie eigenschappen? Dan krijg je eerder goede ideeën

De verrassende gewoontes van creatieve denkers

Soesja Leugs

Hoe komen creatievelingen op goede ideeën? In zijn TED Talk vertelt organisatiepsycholoog Adam Grant over de drie verrassende eigenschappen van creatieve mensen. Het is volgens hem niet ondanks deze eigenschappen, maar juist dankzij deze eigenschappen dat ze succesvol zijn. Kom je deze eigenschappen in jezelf tegen? Omarm ze dan in plaats van ze de rug toe te keren.

Creatievelingen leiden aan uitstelgedrag

Creatievelingen wachten meestal tot het laatste moment. Veel creatieve personen beginnen wel snel ergens mee, maar eenmaal begonnen duurt het lang voordat ze een taak afronden. Op deze manier stellen ze zich tot het laatste moment open voor alle mogelijke ideeën. Uitstelgedrag zorgt er dus voor dat je creativiteit een boost krijgt.

Creatievelingen hebben twijfels en angstgevoelens

Voel je twijfels? Trek je er niets van aan. Alle creatievelingen hebben twijfels. Je kunt jezelf juist motiveren door je ideeën in twijfel te trekken. Het verschil is dat creatievelingen alleen over ideeën twijfelen en niet over zichzelf.

Creatievelingen hebben veel slechte ideeën

Creatieve personen hebben ook slechte ideeën. Ze zijn alleen niet bang om ideeën, ongeacht of ze goed of slecht zijn, uit te spreken. De meest creatieve personen zijn degenen die het meeste falen. Dit komt omdat ze ook het meeste uitproberen; je hebt namelijk een heleboel slechte ideeën nodig om een paar goede ideeën te krijgen. Omarm die angst om te falen en ga de uitdaging aan.

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently… The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

last van paniekaanvallen

Last van paniekaanvallen? Zo voorkom je ze in de toekomst

werkoverleg

Werkoverleg met een collega? Ga wandelen in plaats van zitten!

angst voor afwijzing

Laten we het eens over de vermaledijde angst voor afwijzing hebben

psychische klachten

Te weinig jongeren praten over psychische klachten

Laat je inspireren door de mooiste bloemen en planten

kunstvakken

Kunstvakken staan onderaan: doden scholen de creativiteit van kinderen?

keuze uit angst

Maak je een keuze uit angst of uit liefde (iets om over na te denken)