Een easy peasy recept voor een vegan chocoladereep - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Een easy peasy recept voor een vegan chocoladereep

Dit zou je elke dag wel willen eten

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer: een easy peasy recept voor een vegan chocoladereep. Je zou ze bijna elke dag wel willen maken en eten!

Ingredienten

  • 100 gram cacao boter
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 4 eetlepels sesam pasta
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 75 gram kokos chips
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • snuf zeezout

Bereiding

Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

McDonalds eten

Waarom vlees en McDonalds eten anno 2017 écht niet cool is

meer chocolade

Voilà: hele goede redenen om meer chocolade te eten

Waarom een vegan lifestyle niet alleen voor hippies en activisten is

basisrecept voor bananenbrood

Het basisrecept voor bananenbrood

Gespot door de redactie: vegan repen en een nieuwe nagellakactie (#lakdoor)

Ik at 6 weken alleen maar vegan, en dit is wat er met me gebeurde

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch