Met deze schouder workout krijg je mooi gevormde armen - Bedrock
#sport - Billie Savage

Met deze schouder workout krijg je mooi gevormde armen

De Shoulder Scaption is een geweldige oefening voor ieder niveau

Sella Molenaar

Veel mensen doen geen specifieke schouder workouts (met name vrouwen) en ik wil daar graag verandering in brengen. Samen met je core heb je sterke en, wellicht nog belangrijker, stabiele schouders nodig om blessurevrij te blijven zowel tijdens je workouts als tijdens je dagelijks leven.

Omdat je de schouder erg makkelijk blesseert is het belangrijk de juiste oefening en weerstand te kiezen. De Shoulder Scaption is een geweldige oefening voor ieder niveau en helpt je schouder en rotator cuff regio sterker en stabieler te maken en beter te laten functioneren. Deze oefening wordt ook vaak gebruikt bij preventie en rehabilitatie.

Hou een licht gewicht in elke hand met je armen hangend langs je zij. Je duimen wijzen naar boven tijdens de beweging. 1

Begin de beweging door je armen naar voor op te tillen, ongeveer 30 tot 45 graden naar buiten wijzend. Je armen blijven volledig gestrekt terwijl je de beweging maakt. 2

Ga door met de beweging totdat je armen parallel zijn met de vloer en laat ze dan terug zakken naar de beginpositie.

4 Als je het zwaarder wilt maken probeer dan op één been te staan. Houd de knie van je staande been zacht en je buikspieren en billen aangespannen. Wissel van been halverwege je set.

Probeer 1-3 sets van 12-20 herhalingen.

Afhankelijk van de vorm van je schouders (die is bij iedereen weer iets anders) kunnen gewone shoulder presses, lateral raises en zware front raises zorgen voor beknelling van pezen en zenuwen. Door te bewegen in een 30-45 graden hoek met je duimen omhoog help je die beknelling te voorkomen maar bouw je nog steeds aan beresterke schouders.

Succes! Billie

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Billie Savage

Billie Savage is een gecertificeerde Personal Trainer, Classical Pilates Trainer en Group Fitness-expert met ruim 20 jaar ervaring in de fitnessindustrie, als instructeur en atlete. Een Amerikaanse in Amsterdam die helemaal lyrisch wordt over alles wat met kracht en fitnesstraining te maken heeft. Verder is ze dol op haar kat Mr. Kitty, is ze vega, houdt ze van oude films, thee en reizen.

Meer Bedrock

vrouwelijke keurslijf

Hoe ik zelf het vrouwelijke keurslijf op een voetstuk plaatste

altijd gebeten

Waarom jij altijd gebeten wordt door muggen, terwijl de rest niet één bult heeft

out of shape

Hoe snel ben je out of shape door een sportpauze?

rolladebadpakjes

Over rolladebadpakjes en slechtverlichte paskamers

onze schoonheidsobsessie

Hoe komen wij (en onze kinderen) van onze schoonheidsobsessie af?

Hoe ik van mezelf leer houden nu ik pas echt ‘dik’ ben

Kwik in je lijf: het gevaar van amalgaamvullingen