Een recept voor heerlijk zoete vegan cheesecake met pompoen & sinaasappel - Bedrock
#nutrition - SLA

Een recept voor heerlijk zoete vegan cheesecake met pompoen & sinaasappel

Gezond en o zo lekker!

Wij Zijn Kees voor SLA

SLA deelt een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met BEDROCK. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten bodem

  • 75 g pecannoten
  • 75 g amandelen
  • 140 g Medjouldadels, ontpit

Ingrediënten vulling

  • 200 g ongebrande cashewnoten
  • 325 g flespompoen
  • 100 ml agavesiroop
  • sap van 11⁄2 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • rasp van 1⁄2 sinaasappel
  • 1⁄2 vanillestokje, merg er uitgeschraapt
  • 300 ml kokosolie, gesmolten

Laat de cashewnoten voor de vulling minimaal 6 uur weken in ruim water, maar het liefst een hele nacht.

Zet, voordat je aan de bodem van je cheesecake begint, een grote pan met water op het vuur voor de pompoen. Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes ongeveer 5 minuten in de pan met water tot ze zacht zijn. Laat ze nu uitlekken en afkoelen.

Maal de pecannoten, amandelen en ontpitte Medjouldadels grof in je keukenmachine. Het is handig om de Medjouldadels vast klein te snijden voor je ze in de keukenmachine doet. Maal de bodem niet te lang, het resultaat moet een structuur van grof nat zand zijn. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en plaats de ring erop. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de springvorm, verdeel deze gelijkmatig en druk de bodem goed aan. Zet de springvorm in de ijskast.

Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze goed uitlekken. Maal ze in je keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn en voeg dan de afgekoelde, goed uitgelekte pompoen, agavesiroop, 45 ml citroensap, 75 ml sinaasappelsap, sinaasappelrasp en het vanillemerg toe. Laat de keukenmachine nu draaien totdat er een romige mousse ontstaat. Doe als laatste de gesmolten kokosolie erbij en schenk de vulling dan in de springvorm. Laat de taart minstens 6 uur in de ijskast staan voordat je hem serveert.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Hoe ik ziek werd van een sapkuur en nu alleen maar detox met eten

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Gespot door de redactie: een (echte) beginners meditatie-gids en een interessante The School of Life-lezing