18 planten die de lucht in huis schoner maken - Bedrock
#sustainability - Tanja Terstappen

18 planten die de lucht in huis schoner maken

Hoofdpijn, duizeligheid & vermoeidheid kunnen ontstaan door luchtvervuiling

Peggy Kuiper

Of er nou een rijtje cactussen in je vensterbank staat of een enorme palmboom in de hoek, een interieur is eigenlijk niet af zonder plantje. Groen in huis ziet er niet alleen leuk uit, het is bovendien belangrijk voor je gezondheid. NASA (ja, NASA) maakte een lijst met planten die de lucht in huis of op kantoor filteren en daardoor onverklaarbare kwaaltjes kunnen verhelpen.

Als je woont of werkt in een slecht geventileerd gebouw, kun je last krijgen van het ‘sick building syndrome’. Klachten als hoofdpijn, allergische reacties, duizeligheid, vermoeidheid of ademhalingsproblemen kunnen ontstaan door luchtvervuiling. Ook binnenshuis. Dat is geen goed nieuws als je je bedenkt dat je het grootste gedeelte van de dag binnen doorbrengt. De oorzaak? Schimmels, schoonmaakproducten, chemisch materiaal dat gebruikt is in de bouw van het pand, rook en gassen.

Het is belangrijk voor je energie, geluk en productiviteit om van zowel je huis als je kantoor een gezonde omgeving te maken. Als onderdeel van de NASA Clean Air Study werd een lijst samengesteld met kamerplanten die de lucht in huis kunnen opschonen. Klimop, varens, palmsoorten, maar ook een sansevieria, lepelplant of gerbera bijvoorbeeld. Deze planten absorberen koolstofdioxide en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast verwijderen ze significante hoeveelheden nare stoffen, zoals benzeen, formaldehyde en trichlooretheen, uit de lucht.

ltg_houseplants_final1

Kamer-planten-H
Soesja Leugs

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

grote planten

Deze 5 grote planten wil je in huis (mooi voor als je hoge plafonds hebt!)

McDonalds eten

Waarom vlees en McDonalds eten anno 2017 écht niet cool is

sterrenbeeld

Welke plant hoort bij jouw sterrenbeeld? Check het hier

Vliegen is heilig (of toch niet?)

moestuin

Gespot door de redactie: salades maken met groenten uit eigen moestuin

The Pollinators zorgt voor meer insect-vriendelijke bloemen (en dat is nodig!)

Laat je inspireren door de mooiste bloemen en planten