Binnen 20 minuten op tafel: salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool - Bedrock
#nutrition - SLA

Binnen 20 minuten op tafel: salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool

Een overheerlijke salade voor 2 grote eters

Wij zijn Kees voor SLA

Je hebt een succesvolle carrière, oneindig veel vrienden, wekelijkse borrels en feestjes én je wil het liefst drie keer per week sporten. Dan schiet de gezonde maaltijd er soms bij in. Daarom vroegen wij SLA een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met ons te delen. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

  • 240 g belugalinzen uit pot (uitgelekt)
  • 1 tl olijfolie
  • rasp van 1⁄4 citroen
  • 1 tl venkelzaadjes
  • snufje versgemalen peper
  • snufje zeezout
  • 300 g rode kool
  • 1 venkelknol
  • 1 tl citroensap
  • 100-150 g gewassen veldsla
  • 1⁄2 komkommer in dunne plakken
  • 1 gerookte makreel
  • 1 bosje bieslook, gehakt

Hij zit bomvol goede vetten, deze salade met gerookte makreel. Binnen 20 minuten staat hij op tafel, dus hij is erg handig op een doordeweekse avond wanneer je weinig tijd hebt.

Laat de belugalinzen uitlekken en maak ondertussen vast de dressing voor je salade. Doe de linzen samen met de olijfolie, citroenrasp, venkelzaad, versgemalen peper en zeezout in een mengkom.

Schaaf de rode kool in dunne plakken, doe hem vervolgens in een zeef boven de spoelbak en giet er een liter kokend water overheen. Snijd nu het kontje van de venkelknol af en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Snijd ook hier mooie dunne ringen van. Doe de venkel en de rode kool samen in een mengkom en meng er het citroensap, wat zeezout en versgemalen peper door.

Verdeel de veldsla over 2 borden en sprenkel er vast wat dressing overheen. Schep nu de belugalinzen, komkommer, rode kool en de venkel over de salade. Je kunt er nog wat dressing overheen schenken.

Maak de makreel schoon door huid en graten te verwijderen en snijd of pluk hem in kleine stukjes. Je kunt ook lange filets op de salade leggen. Maak je salade af met wat dressing, gehakte bieslook en versgemalen peper.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Hoe ik ziek werd van een sapkuur en nu alleen maar detox met eten

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Gespot door de redactie: een (echte) beginners meditatie-gids en een interessante The School of Life-lezing