Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt – Bedrock
#charity

Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt

International Woman's Day: #PledgeForParity

Marvel's Wonder Women

Elk jaar op 8 maart is het International Woman’s Day. Een dag waarop we vieren wat vrouwen allemaal bereikt hebben. Dit jaar richt de campagne zich op gelijkheid tussen mannen en vrouwen met het thema #PledgeForParity.

In 2014 voorspelde The World Economic Forum dat het waarschijnlijk tot 2095 zou duren voordat er wereldwijd gelijke rechten zouden zijn. Een jaar later, in 2015, maakte het WEF bekend dat dit waarschijnlijk vertraging op zou lopen en dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen pas in 2133 zou verdwijnen.

Gelukkig zijn er veel inspirerende vrouwen die zich in zetten voor gelijke rechten. In deze video vertelt Manal al-Sharif over haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen in Saoedi-Arabië. Voor vrouwen is het namelijk verboden om hier te rijden. Twee jaar geleden moedigde Manal vrouwen aan om toch achter het stuur te stappen. Ze maakte een video van haarzelf en plaatste deze op YouTube.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Op zoek naar interessante YouTube-kanalen? Een selectie van Bedrock’s favorieten

Een gelukkig en gezond leven bereik je zo (volgens het langstlopende onderzoek naar geluk)

De wetenschap bevestigt: mannen hebben een mannenavond nodig

We verontschuldigen ons altijd, terwijl dit nergens voor nodig is

Huilen met volwassen mannen? Het kan

Mannen verkeren in een crisis: wat is mannelijkheid en bestaat het überhaupt nog in de 21ste eeuw?

Hoe we als vrouwen elkaar het beste feedback kunnen geven