Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt – Bedrock
#charity

Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt

International Woman's Day: #PledgeForParity

Marvel's Wonder Women

Elk jaar op 8 maart is het International Woman’s Day. Een dag waarop we vieren wat vrouwen allemaal bereikt hebben. Dit jaar richt de campagne zich op gelijkheid tussen mannen en vrouwen met het thema #PledgeForParity.

In 2014 voorspelde The World Economic Forum dat het waarschijnlijk tot 2095 zou duren voordat er wereldwijd gelijke rechten zouden zijn. Een jaar later, in 2015, maakte het WEF bekend dat dit waarschijnlijk vertraging op zou lopen en dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen pas in 2133 zou verdwijnen.

Gelukkig zijn er veel inspirerende vrouwen die zich in zetten voor gelijke rechten. In deze video vertelt Manal al-Sharif over haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen in Saoedi-Arabië. Voor vrouwen is het namelijk verboden om hier te rijden. Twee jaar geleden moedigde Manal vrouwen aan om toch achter het stuur te stappen. Ze maakte een video van haarzelf en plaatste deze op YouTube.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Hoe we als vrouwen elkaar het beste feedback kunnen geven

Waarom steeds minder vrouwen zich feminist noemen

Waarom ‘de pil’ voor mannen niet bestaat (en het ook geen goed idee is)

Waarom we op foute mannen vallen en de goede laten gaan

Word jij altijd gebeten door muggen, terwijl de rest niet één bult heeft? Dit is de reden waarom

Heftig: dit zou er gebeuren als er geen mensen meer op aarde zouden zijn

Deze mannen komen erachter dat het nastreven van een ideaalbeeld je niet per se gelukkiger maakt