Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt - Bedrock
#charity

Een inspirerende video over hoe één vrouw al een verschil maakt

International Woman's Day: #PledgeForParity

Marvel's Wonder Women

Elk jaar op 8 maart is het International Woman’s Day. Een dag waarop we vieren wat vrouwen allemaal bereikt hebben. Dit jaar richt de campagne zich op gelijkheid tussen mannen en vrouwen met het thema #PledgeForParity.

In 2014 voorspelde The World Economic Forum dat het waarschijnlijk tot 2095 zou duren voordat er wereldwijd gelijke rechten zouden zijn. Een jaar later, in 2015, maakte het WEF bekend dat dit waarschijnlijk vertraging op zou lopen en dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen pas in 2133 zou verdwijnen.

Gelukkig zijn er veel inspirerende vrouwen die zich in zetten voor gelijke rechten. In deze video vertelt Manal al-Sharif over haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen in Saoedi-Arabië. Voor vrouwen is het namelijk verboden om hier te rijden. Twee jaar geleden moedigde Manal vrouwen aan om toch achter het stuur te stappen. Ze maakte een video van haarzelf en plaatste deze op YouTube.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

kunstvakken

Kunstvakken staan onderaan: doden scholen de creativiteit van kinderen?

Random acts of kindness

Random Acts of Kindness aflevering 3: Peter Pannekoek

aardig zijn voor anderen

Random Acts of Kindness aflevering 2: Sanny Verhoeven

tegelijk ongesteld

Tegelijk ongesteld worden: toeval of is er een wetenschappelijke verklaring voor?

ik hou van je

Ik hou van je: deze koppels vertellen hoe ze dat voor de eerste keer zeiden

Genderneutraal

In het stadshuis in Amsterdam komt een genderneutraal toilet

Is er een verband tussen de biologische klok van vrouwen en slapeloosheid?