Ben je soms onzeker? Met deze simpele truc word je meer zelfverzekerd – Bedrock
#video - Monique van den Boomen

Ben je soms onzeker? Met deze simpele truc word je meer zelfverzekerd

Je lichaamstaal maakt wie je bent

The Phoneyclub

Lichaamstaal is van invloed op hoe anderen ons zien, maar ook op hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy laat zien hoe een bepaalde houding onze gedachtes en gevoelens compleet kan veranderen.

Zowel mensen als dieren nemen een bepaalde houding aan wanneer ze zich machtig of juist machteloos voelen. Maar wist je al dat dit ook omgekeerd werkt? We nemen namelijk het gevoel over dat bij een bepaalde houding hoort. Wanneer we bijvoorbeeld gedwongen worden om te lachen, gaan we onszelf automatisch gelukkiger voelen. Dit is ook het geval voor zelfverzekerdheid: Amy laat zien dat wanneer je mensen de opdracht geeft om een zelfverzekerde houding aan te nemen, ze zich hier vanzelf naar gaan gedragen. Fake it ’til you make it.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Op zoek naar interessante YouTube-kanalen? Een selectie van Bedrock’s favorieten

Dipje? Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken

We willen geen macht over anderen, maar over onszelf

Tips om een diepere connectie met anderen te creëren

How to: keuzes maken

Pieker je vaak? Dit is waarom én zo kom je er vanaf

De kracht van kwetsbaarheid (en tips om je kwetsbaar op te stellen)