Stylisten-duo Dijkstra & Dijkstra delen hun duurzame modegeheimen - Bedrock
#sustainability - The Next Closet

Stylisten-duo Dijkstra & Dijkstra delen hun duurzame modegeheimen

Hoe gaan fashion stylisten om met duurzame mode?

Iris Duvekot , The Next Closet

Duurzame mode is meer dan alleen verantwoord produceren. Het gaat ook om het samenstellen van een duurzame garderobe. Kies sowieso voor kwaliteit boven kwantiteit, maar denk ook aan het hergebruiken van mode. Wij delen inzichten en verhalen van inspirerende vrouwen die daar ieder op een eigen manier mee bezig zijn.

In dit interview spreken we met Joan & Evan Dijkstra. Deze stijlvolle tweeling heeft een eigen styling bureau en ze weten dus precies hoe je een garderobe met investment pieces creëert. We stelden ze drie vragen over duurzame mode.

Wat is voor jullie duurzame mode en waar hecht jij de meeste waarde aan?

Kleding die gemaakt wordt met respect voor natuur, mens en dier. Wij zien mode als een vorm van esthetiek en individualiteit. We kiezen graag voor tijdloze klassieke items van hoge kwaliteit. De items van onze favoriete ontwerpers zijn vrijwel altijd tweedehands te vinden. Tijd en geduld is wel een vereiste, maar des te blijer worden we van de vondsten.

Wat is volgens jullie de beste sustainable fashion tip die wij direct kunnen toepassen?

Kies voor een wardrobe refresh. Je garderobe is een verlengstuk van wie je bent, je voelt je beter als je er leuk uitziet. Als je weet welke stijl en silhouetten bij jou persoonlijkheid en lichaamsvorm passen kun je een sterke garderobe opbouwen en miskopen voorkomen. Een perfect uitgebalanceerde garderobe geeft rust. You will need less, and buy better.

3-vragen-over-duurzame-mode-aan2..
Iris Duvekot , The Next Closet
Wat is voor jullie de belangrijkste reden om voor duurzame mode te kiezen?

We kopen graag vintage designer items. Wanneer je die mooie Chanel tas overkoopt van iemand anders, is hij lang niet zo duur als in de winkel. Je bespaart dus geld, én bent duurzaam bezig!

Voor deze rubriek zijn we de samenwerking aan gegaan met The Next Closet, een platform voor het herverkopen van designer fashion. Benieuwd naar de garderobe van de zusjes Dijkstra? Kijk snel op The Next Closet. Elke maand spreekt The Next Closet een nieuw stijlicoon voor de serie ‘The Closet Of’. Shop hier de kasten van diverse stijliconen.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Helpt jouw duurzame levensstijl mee het klimaat te redden, of hou je jezelf voor de gek?

ramp in Bangladesh

Wat is er veranderd sinds de ramp in Bangladesh?

fair fashion

Gespot door de redactie: fair fashion en een festival over aardgasvrij wonen

winkelcentrum

Een winkelcentrum vol met gerepareerde spullen: je vindt het in Zweden

ecohuizen

Dit zijn de mooiste ecohuizen om bij weg te dromen

zonnebrilkoordjes

Gespot door de redactie: een design conferentie en hippe zonnebrilkoordjes

festivals kleuren groen

De festivals kleuren groen: de trend van duurzaamheid en bewustwording