Dit is de mooiste duurzame kunst voor in jouw huis - Bedrock
#sustainability - Monique van den Boomen

Dit is de mooiste duurzame kunst voor in jouw huis

Kunst en design, maar dan duurzaam

Spruitje

Kunst en design, kan dat ook duurzaam zijn? Deze vraag stelden drie designers zichzelf, wat resulteerde in prachtige duurzame werken. De kunst van deze drie inspirerende duurzame projecten zorgen voor een instant bewust interieur.

Spruitje

Kunstenaar Jonael van der Sloot maakt onder zijn artiestennaam Spruitje de mooiste groene kunstwerken. Hij creëert prachtige territorium’s in flessen en potten, voorzien van lampen. De favoriet van BEDROCK? Big Brother, een grote glazen vaas met een miniatuur tuintje. Vind je hem te groot? Hij is er ook in een kleinere variant.

Het grote voordeel van deze duurzame tuintjes is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze maar één keer in het half jaar water te geven doordat de plantjes zichzelf onderhouden. De natuur wordt nagebootst in dit mini plantenwereldje: de planten hergebruiken het water en de lucht die zich in de vaas bevinden.

DSC_0114
Spruitje

Refill

Gespot op de Dutch Design Week 2015: Refill. Bij Refill streven ze ernaar om 3D-printing duurzaam te maken. Het doel is om nieuwe waarde te geven aan plastic afval door het te hergebruiken. Dus dat betekent duurzame voorwerpen geprint van gerecyclede autodashboards en plastic flesjes. Een goed initiatief als je na gaat dat er in 2050 meer plastic dan vissen in oceanen zal zijn.

ddw_fd050f9879626835537d56a4ff71bda1f_5
Refill
ddw_fd050f9879626835537d56a4ff71bda1f_2
Refill

Cabs Design

Cabs Design maakt design van textielvezels: een 100% recyclebaar materiaal. Het doel van Cabs Design is om de verdere potentie van materialen te onderzoeken en zo nieuwe producten te ontwikkelen. Een van de producten van Cabs Design is SCALE: een systeem van textielvezels dat makkelijk aan elkaar bevestigd kan worden. Op deze manier kunnen er kunstwerken met unieke vormen en mooie kleuren gecreëerd worden.

ddw_f373dc8beacea5d0661bcb284ed457ec9_1
Cabs Design
produkt_view_02
Cabs Design

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

festivals

De gigantische impact van ál die festivals (en hoe we dat kunnen verminderen)

gezond eten

Waarom duurzaam en gezond eten geen druppel op de gloeiende plaat is

nieuwe outfit

Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

klein

Waarom ‘klein is fijn’ jouw nieuwe levensmotto moet worden

natuur

Eindelijk: Nederland krijgt er natuur bij

duurzaamheid

Duurzaamheid is goed, maar met regeneratie maken we pas echt het verschil

auto

Heb je een auto? Dit is hoeveel impact dat op het milieu heeft (300 bomen planten, anyone?)