SLA's recept voor geroosterde bloemkoolsoep met knolselderij & aardpeer - Bedrock
#nutrition - SLA

SLA’s recept voor geroosterde bloemkoolsoep met knolselderij & aardpeer

4 porties als maaltijdsoep, 8 als voorgerecht

Wij Zijn Kees voor SLA

Je hebt een succesvolle carrière, oneindig veel vrienden, wekelijkse borrels en feestjes én je wil het liefst drie keer per week sporten. Dan schiet de gezonde maaltijd er soms bij in. Daarom vroegen wij SLA een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met ons te delen. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

  • 400 g knolselderij
  • 200 g aardpeer
  • 3 sjalotjes
  • 12 teentjes knoflook (ongeveer 1 bol)
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • olijfolie
  • 1 snuf zeezout
  • versgemalen peper naar smaak
  • 11⁄2 l water
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 11⁄2 el groentebouillonpoeder
  • 4 el amandelschaafsel
  • geroosterd 1⁄2 bosje peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de knolselderij en de aardpeer en snijd deze in stukjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes in de lengte doormidden en druk de teentjes knoflook plat met een mes. Doe knolselderij, aardpeer, sjalotjes, knoflook en bloemkoolroosjes in een grote mengkom of pan en voeg hier een scheut olijfolie, Himalayazout en versgemalen peper aan toe. Hussel alles nu goed door elkaar zodat de olie elk stukje groente bedekt en doe vervolgens alles op een ovenplaat met bakpapier.

Plaats de ovenplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de groenten tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten, maar kan per oven verschillen. De uien en de knoflook kunnen eerder klaar zijn, die kun je dan met een tang van de ovenplaat afhalen.

Breng het water met de laurierblaadjes en het groentebouillonpoeder aan de kook terwijl de groenten in de oven zitten. Pel de geroosterde knoflook en sjalot en voeg deze aan de bouillon toe. Zodra de groenten uit de oven komen, kun je deze aan de bouillon toevoegen. Haal wel eerst de laurierblaadjes uit de pan. Pureer de soep glad en romig met je staafmixer en voeg eventueel meer Himalayazout en versgemalen peper toe.

Serveer de soep met geroosterd amandelschaafsel en wat gehakte peterselie.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

hapklare maaltijden

Gespot door de redactie: hapklare maaltijden en een multidisciplinair festival

basisrecept voor bananenbrood

Het basisrecept voor bananenbrood

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Hoe ik ziek werd van een sapkuur en nu alleen maar detox met eten

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen