Dit goddelijke recept voor een gezonde variatie op Snickers moet je proberen - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Dit goddelijke recept voor een gezonde variatie op Snickers moet je proberen

Het maken van deze vegan Snickers heb je zo gedaan

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. De geweldige raw-vegan snicker bars. Ze lijken op de bekende ‘gewone’ snickers, toch zijn deze net iets beter voor je. Geraffineerde suikers en E-nummers hebben plaats gemaakt voor dadels en havermoutvlokken. Het proberen waard, want deze raw bars zijn meer dan alleen fotogeniek.

Ingrediënten

Bodem

 • 10 middelgrote zachte dadels
 • 60 gram geraspte kokos
 • 60 gram havermoutvlokken
 • 2 theelepels cacao- of carobepoeder
 • 1 theelepel rauwe cacao nibs

Laag 1

 • 90 gram geraspte kokos
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 50 gram onbewerkte cashewnoten

Laag 2

 • 50 gram geweekte noten
 • 7 middelgrote dadels
 • 3 eetlepels water

Chocola

 • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
 • 1 eetlepel kokosbloesem suiker (anders is de chocolade te bitter)

Bereiding

Het maken van deze vegan snickerbar is gelukkig zo gedaan. Begin met het mixen van de ingrediënten voor de bodem. Doe ze in je blender of keukenmachine en laat deze draaien tot de ingrediënten aan elkaar plakken en een bolletje vormen. Bekleed een klein bakblik (20cm) met folie en druk hier het deeg voor de bodem in plat. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de rest van de Snickers maakt.

Maak je keukenapparatuur schoon en doe hier de ingrediënten voor de kokoslaag in. Blend tot het een kruimelig mengsel is. Schep dit op de bodem en druk goed aan.

Voor laag 2 is het belangrijk dat je zachte dadels gebruikt anders wordt de karamel niet lekker smeuïg! Mix eerst de geweekte noten tot je kleine kruimeltjes overhoudt en doe vervolgens de dadels en het water erbij. Blend zo’n 4 minuten tot je een zachte karamelsaus over hebt. Je kunt tussendoor even stoppen om de restjes van de zijkant te schrapen en ze aan de rest van de karamel toe te voegen.

Maak de chocoladelaag door de gesmolten chocolade te mengen met rauwe cacao en wat kokosbloesemsuiker. Giet dit over de karamellaag. Zet de snickerbars minstens 2 uur in de vriezer. Snij in stukken en enjoy!

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

McDonalds eten

Waarom vlees en McDonalds eten anno 2017 écht niet cool is

Waarom een vegan lifestyle niet alleen voor hippies en activisten is

basisrecept voor bananenbrood

Het basisrecept voor bananenbrood

Gespot door de redactie: vegan repen en een nieuwe nagellakactie (#lakdoor)

Ik at 6 weken alleen maar vegan, en dit is wat er met me gebeurde

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

duurzaam mogelijk te eten

Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden