Recept: Overheerlijke chocoladetaart met kokos & chiazaad – Bedrock
#nutrition - SLA

Recept: Overheerlijke chocoladetaart met kokos & chiazaad

Voor 1 kleine springvorm van 20 cm

SLA

Je hebt een succesvolle carrière, oneindig veel vrienden, wekelijkse borrels en feestjes én je wil het liefst drie keer per week sporten. Dan schiet de gezonde maaltijd er soms bij in. Daarom vroegen wij SLA een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met ons te delen. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten bodem

  • 75 g ongebrande hazelnoten
  • 115 g Medjouldadels, ontpit en klein gesneden
  • 50 g kokosrasp
  • 1 snufje zeezout

Ingrediënten vulling

  • 125 g ongebrande cashewnoten
  • 60 g Medjouldadels, ontpit en klein gesneden
  • 6 el rauw cacaopoeder
  • 21⁄2 el agavesiroop
  • 90 ml biologische sojayoghurt
  • 115 ml amandelmelk
  • 1⁄2 vanillestokje, merg er uitgeschraapt
  • 125 ml kokosolie gesmolten
  • 4 el chiazaad

Laat de cashewnoten voor de vulling minimaal 6 uur weken in ruim water, maar het liefst een hele nacht.

Maak dan de bodem van de chocoladetaart door de hazelnoten, de kleingesneden Medjouldadels, de kokosrasp en het Himalayazout in de keukenmachine fijn te malen tot je de structuur hebt van kruimeldeeg. Je kunt hiervoor het beste de pulseerfunctie gebruiken, omdat je dan goed controle houdt.

Doe een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en zet de ring er weer op. Knip nu met een schaar de zijkanten van het papier weg. Verdeel de ingrediënten voor de bodem gelijkmatig over de springvorm en druk het overal stevig aan. Zet de springvorm even in de ijskast terwijl je de vulling maakt.

Spoel de geweekte cashewnoten af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens met de kleingesneden Medjouldadels, het rauwe cacaopoeder, de agavesiroop, de biologische sojayoghurt, de amandelmelk en het vanillemerg in je keukenmachine. Laat deze 2 à 3 minuten draaien, zodat er een smeuïge room ontstaat.

Schenk de kokosolie bij de ‘room’ terwijl de keukenmachine draait. roer als laatste het chiazaad erdoorheen en schenk de ‘room’ in de springvorm op de bodem. Laat de taart een nacht afgedekt in de ijskast opstijven voor je hem aansnijdt.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Dit zijn de food trends voor 2017 (watermeloen water, anyone?)

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

De Amethist bowl: een originele variant op de populaire acai bowl

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Gespot door de redactie: een (echte) beginners meditatie-gids en een interessante The School of Life-lezing