Hokjes Denken Aflevering 3: Polygamie - Bedrock
#video

Hokjes Denken Aflevering 3: Polygamie

De moderne relatie vs. ordinair excuus om een scheve schaats te rijden

In de BEDROCK-webserie Hokjes Denken laten wij verschillende mensen uit de samenleving discussiëren over veelbesproken onderwerpen als ayahuasca, stilte retraites, yoga, het dragen van bont, de vleesindustrie of detoxen. Of je nu voor, tegen, expert of neutraal bent: één onderwerp wordt vanuit verschillende perspectieven besproken. Deze week bespreken we het onderwerp polygamie, oftewel, het hebben van een ‘open relatie’.

Monogaam zijn of toch niet? Het is een gesprek dat vrijwel in iedere relatie vroeg of laat aan bod komt. Hoewel de meningen er sterk over verdeeld zijn is de ‘norm’ in onze maatschappij nog steeds het hebben van één partner en daar trouw aan zijn. Toen Riejanne bij RTL Late Night aan tafel zat gooide zij toch wel hoge ogen met haar twee mannen. Maar is het eigenlijk wel zo gek? Mannen hebben toch niet voor niks miljoenen zaadcellen te verdelen? En onthouden we onszelf niet van persoonlijke ontwikkeling door niet open te staan over de lessen die we uit meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd kunnen trekken? Mogen wij een ander individu tot ons bezit rekenen en daarom verplichten om alleen met ons het bed te delen? Filosoof Simone van Saarloos geeft een innig pleidooi voor de afschaffing van monogamie in deze korte video van Mindshakes. Kortom, voordat je te snel een oordeel velt over polygamie kijk dan eerst even naar deze aflevering van Hokjes Denken.

In deze derde aflevering over polygamie laten wij actrice Isis Cabolet aan het woord die stellig gelooft in het onvermogen van mannen om trouw te zijn, deelt liefdes idealist Clarissa Alberg haar visie, horen we als voorvechter van polygamie Harry Schaap en deelt de openminded Patrick Klerks zijn bevindingen.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

altijd gebeten

Waarom jij altijd gebeten wordt door muggen, terwijl de rest niet één bult heeft

monogaam

Zijn mensen monogaam, of is dat een keuze?

Random acts of kindness

Random Acts of Kindness aflevering 3: Peter Pannekoek

aardig zijn voor anderen

Random Acts of Kindness aflevering 2: Sanny Verhoeven

ik hou van je

Ik hou van je: deze koppels vertellen hoe ze dat voor de eerste keer zeiden

ongewenst advies

Aandachtig luisteren werkt vaak beter dan ongewenst advies geven

Op zoek naar interessante YouTube-kanalen? Een selectie van Bedrock’s favorieten