Gezond recept: Boekweitpap met bosbessen - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Gezond recept: Boekweitpap met bosbessen

Gebruik boekweit korrels in plaats van vlokken

Boekweit is inmiddels niet meer weg te denken uit mijn keuken. Met dit kleine korreltje maken wij de lekkerste gerechten thuis. Pannenkoeken, pizzabodems, muesli en sinds kort ook boekweitpap.

Ik wisselde ‘s ochtends vaak af tussen havermout en boekweitvlokken. Helaas hebben boekweitvlokken een smaak die mij op den duur tegen gaat staan, waardoor ik steeds vaker koos voor havermout. Omdat boekweit zoveel gezondheidsvoordelen kent (denk glutenvrij, boordevol vezels en het bevat alle 8 essentiële aminozuren) besloot ik het nog een laatste kans te geven. Ik gebruikte dit keer boekweitkorrels in plaats van de vlokken. Dit vraagt iets meer tijd maar het resultaat is zo geweldig lekker dat ik dit er dubbel en dwars voor over heb!

Boekweitpap met bosbessen

Voor 2 grote bakken boekweitpap

  • 100 gram boekweitkorrels (worden ook boekweitgrutten genoemd)
  • 250 ml water
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • handjevol bosbessen
  • 1 eetlepel citroensap
  • Bereiding boekweitpap met bessen en banaan

Doe de boekweitkorrels samen met het water in een weckpot en laat deze een nacht weken. Het is belangrijk dat de korrels goed zacht zijn wanneer je ze eet. Zijn ze nog hard, dan is het voor je lichaam moeilijk deze te verteren en de vitaminen en mineralen op te nemen. Wanneer je trek hebt in de boekweitpap giet je het overige water weg en doe je de geweekte boekweit samen met de banaan in je blender. Zet je blender aan en mix tot je een pap overhoudt. Voeg daarna de bessen, citroensap en kokosrasp erbij. Mix tot alles is gemengd en de boekweitpap een mooie roze of paarse kleur heeft. Wanneer de pap te stevig is, voeg je gewoon nog wat extra water toe. Schep je pap in een bakje en bewaar de rest in een weckpot in de koelkast (dit blijft 1 dag goed). Versier met fruit en eventueel andere toppings als moerbeien, extra kokos, kaneel en/of kokosbloesem suiker.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

duurzaam mogelijk te eten

Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden

Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Waarom ik 40 dagen niks meer eet dat met dieren te maken heeft

Dit zijn de duurzame trends voor 2017 (en later)

Alle wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op negatieve opmerkingen over veganisten