8 Feng Shui tips voor een zen huis - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

8 Feng Shui tips voor een zen huis

Zo creëer je een harmonieuze Chi en wordt je omgeving helemaal zen

Josien Bruinsma

Stress is een echte boosdoener. Het is belangrijk om een plek te hebben waar je jezelf terug kunt trekken om even te ontspannen. Als je de stress uit je huis haalt, haal je de stress ook uit je leven.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die aangeeft hoe de omgeving je geluk en je welzijn kan beïnvloeden. Het doel van Feng Shui is om de omgeving zo aan te passen dat er een positieve stroming van Chi (levensenergie) gecreëerd wordt.

Volgens Feng Shui is je huis een weerspiegeling van jezelf. Een huis dat je niet laat ontspannen, is vol met lawaai, heeft een gebrek aan comfort en is overdreven rommelig. Als je ervoor zorgt dat je huis weer helemaal zen wordt, krijg je ook meer rust in je leven. BEDROCK geeft je een aantal tips om je huis helemaal zen te maken.

Houd een grote schoonmaak

Schrob, poets en boen je huis zodat het weer helemaal spik en span is. Wanneer je leeft in een schoon huis, zorgt dit ervoor dat je jezelf makkelijker kunt ontspannen. Een rommelige omgeving zorgt alleen maar voor meer stress.

Voeg de geur van lavendel, rozen of sandelhout toe

De geuren van lavendel, rozen en sandelhout werken ontspannend. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke geurkaars of etherische oliën.

Kies voor gordijnen

Gordijnen zorgen voor een rustgevende omgeving doordat ze gemaakt worden van zachte stof. Kies dus voor gordijnen voor een ontspannen omgeving zonder stress.

Voeg planten toe

Planten zorgen voor een rustgevend huis, doordat ze negatieve energie tegengaan en een positief effect hebben op je Chi.

Print

Vermijd elektrische apparaten

Zorg voor zo min mogelijk elektrische apparaten in je huis, en vermijd ze in de slaapkamer. Elektrische apparaten zorgen voor een elektromagnetisch veld wat een negatief effect heeft op je Chi. In de slaapkamer zorgen de elektrische apparaten zelfs voor een verstoring van je nachtrust.

Kies voor de juiste kleuren

Kies in je omgeving voor de juiste kleuren. Zorg ten eerste voor een goede balans tussen koude en warme kleuren. Daarnaast kun je in de slaapkamer het beste kiezen voor rustgevende kleuren als blauw en groen, maar ook aarde-tinten werken erg kalmerend. Felle kleuren kun je daarentegen het beste vermijden. In dit artikel vind je meer informatie over de betekenis en de werking van verschillende kleuren.

Voeg dingen toe die je gelukkig maken

Door bijvoorbeeld foto’s van een speciale gebeurtenis op te hangen, een mooie boodschap in te lijsten of je favoriete boek op je nachtkastje neer te leggen, straalt je omgeving een positieve boodschap uit en creëer je hierdoor een positieve Chi.

Pas Feng Shui toe in je huisindeling

Hoe je jouw meubilair neerzet is van groot belang in Feng Shui. Bekijk in dit filmpje de basisprincipes van een goede indeling van je woning.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

Feng Shui essentials voor in huis (zo creëer je harmonie)

zonnebrilkoordjes

Gespot door de redactie: een design conferentie en hippe zonnebrilkoordjes

yogales

Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

tuinieren

Gespot door de redactie: tuinieren met vluchtelingen en geitenyoga

We willen graag jouw input voor een nóg betere Bedrock

betekenis van zen

De ware betekenis van ‘zen’ (en hoe je echt ‘helemaal zen’ kan worden)

online kleding lenen

Gespot door de redactie: een nieuw waslabel en online kleding lenen