Train je triceps thuis – Bedrock
#sport - Billie Savage

Train je triceps thuis

Deze oefening kun je makkelijk thuis tijdens het kijken van een filmpje doen

Sella Molenaar

Ik krijg vaak de vraag welke oefening goed is voor de achterkant van je armen. Veel mensen willen dit gebied sterker maken en het is best te doen met een paar simpele oefeningen die je twee of drie keer per week kunt doen.

De Overhead Triceps Extension kun je met dumbbells van 1 tot 5 kg doen (je houdt of twee kleine vast, of een grotere met beide handen), of met elastieken. Als je deze beiden niet hebt, probeer dan een grote fles water, of zelfs een zak aardappels. Straks wuif je die slappe armen gedag.

  1. Sta met je benen uit elkaar, met je armen recht omhoog en je ellebogen naast je oren, met een gewichtje in je handen. Span je torso aan met je core/buikspieren. Trek je schouderbladen naar achter en beneden. Je hoofd en nek moeten uitgelijnd zijn met je ruggengraat.
  2. arm-oefening-1

  3. Adem in en buig je ellebogen naar een hoek van 90-graden.
  4. arm-oefening-los02

  5. Adem uit en span je triceps aan om je armen te strekken, zodat je het gewicht naar boven duwt. Beweeg in een tempo van twee seconden naar beneden, en twee seconden naar boven. Doe dit 12 keer.
  6. arm-oefening-los03

  7. Rust, en herhaal drie rondes.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Billie Savage

Billie Savage is een gecertificeerde Personal Trainer, Classical Pilates Trainer en Group Fitness-expert met ruim 20 jaar ervaring in de fitnessindustrie, als instructeur en atlete. Een Amerikaanse in Amsterdam die helemaal lyrisch wordt over alles wat met kracht en fitnesstraining te maken heeft. Verder is ze dol op haar kat Mr. Kitty, is ze vega, houdt ze van oude films, thee en reizen.

Meer Bedrock

Waarom pushen we onszelf (fysiek gezien)? Een sportpsycholoog legt uit

Waarom het goed is (in deze tijd van het jaar) om dankbaar te zijn én hoe je dit doet

Hardlopen kan je een betere leider maken (en dit is waarom)

Misvattingen over de kunst van het leren (en hoe het wél moet)

Last van je rug? Zo krijg je een gezonde, pijnloze rug met deze 3 simpele oefeningen

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog

De sportbeha: handig of overschat?