In 30 minuten op tafel: melanzane van SLA – Bedrock
#nutrition - SLA

In 30 minuten op tafel: melanzane van SLA

Melanzane van aubergine & zongedroogde tomaat voor 4 personen

SLA

Je hebt een succesvolle carrière, oneindig veel vrienden, wekelijkse borrels en feestjes én je wil het liefst drie keer per week sporten. Dan schiet de gezonde maaltijd er soms bij in. Daarom vroegen wij SLA een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met ons te delen. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

 • 3 teentjes knoflook
 • 5 el kokosolie
 • 2 el verse oregano, gehakt
 • 800 g tomaten uit blik
 • 1 tl groentebouillonpoeder
 • 1 snufje versgemalen peper
 • 1 bosje basilicum, gehakt
 • 3 aubergines
 • 2 grote bollen buffelmozzarella
 • 100 g zongedroogde tomaatjes
 • 100 g pecorino, geraspt

Dit is echt een gerecht voor de lasagneliefhebber, die geen gluten meer wil of kan eten. Heerlijk vol van smaak en op-en-top Italiaans. Je kunt ook een grote melanzane maken en per portie invriezen, zo heb je altijd een gezonde maaltijd in huis.

Pel de teentjes knoflook en snijd deze in plakjes.Verhit 1 eetlepel kokosolie in een pannetje, zet het vuur middelhoog en bak de knoflook en de oregano 1 minuut onder af en toe roeren. Doe nu de tomaten uit blik, groentebouillon en versgemalen peper erbij en zet het vuur laag. Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten sudderen, onder af en toe roeren.Voeg dan het basilicum aan de saus toe en haal hem van het vuur.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik.Verhit wat van de rest van de ghee in een grote koekenpan en bak de aubergineplakken in porties goudbruin aan beide kanten. Leg ze na het bakken meteen op een bakplaat met keukenpapier, om uit te lekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de buffelmozzarella in dunne plakken en begin met het opbouwen van de melanzane.Vet een ovenschaal met een kwastje in met wat gesmolten kokosolie. Maak een laagje met plakken aubergine. Schep hier wat tomatensaus overheen, gevolgd door de plakjes buffelmozzarella en de zongedroogde tomaatjes. Blijf dit herhalen en eindig met een laag tomatensaus.Verdeel hier de geraspte pecorino overheen en nog wat versgemalen peper.

Bak de melanzane in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat hem dan nog 5 minuutjes afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Deze gezonde manier van afvallen is voor iedereen haalbaar (volgens een Britse tv-dokter)

Steeds meer restaurants richten zich op groenten (én wild)

De ultieme tip van een modejournalist voor een duurzame garderobe

Mooi initiatief: een box vol gratis levensmiddelen voor mensen in nood

Interesse in voeding en natuur? Dit is dan de leukste baan voor jou: voedselboswachter

Dit zijn de food trends voor 2017 (watermeloen water, anyone?)

Hoe (én waarom) je smaak verandert als je ouder wordt

Kun je altijd nog wel méér eten? Zo kom je er vanaf