In 3 minuten de benen van een balletdanseres - Bedrock
#video

In 3 minuten de benen van een balletdanseres

Barre Tutorial aflevering 1: de elevé

Lisa Smidt

Altijd nog die onvervulde droom om balletdanseres te worden? Nu komt dat wellicht een stapje dichterbij. Het in de Verenigde Staten razend populaire Barre is namelijk een work-out die ballet, pilates, yoga en cardio combineert. Ook geschikt voor mensen met korte kuiten en houten benen. De training zorgt niet alleen voor die mooie ballethouding, maar is ook perfect voor het kweken van sterke spieren en een lenig lichaam. Amber van Hardeveld heeft Barre naar Nederland gebracht, en heeft meerdere BarreConcept-studios door het hele land. Noelle Mos van BarreConcept Nederland licht in deze vierdelige BEDROCK Barre-tutorial elke week een speciaal onderdeel uit van de training die zowel beginners als gevorderden eindeloos thuis kunnen herhalen.

In deze eerste aflevering staat de elevé centraal. De beweging is afkomstig uit het ballet en fantastisch voor de kuiten en de quadriceps (bovenbeenspieren). Bij deze oefening zijn je core (romp) en binnenbenen actief. Het is belangrijk dat je let op een actieve houding waarbij het bovenlichaam mooi rechtop blijft. In de video laat Noëlle een reeks verschillende elevé’s zien. Oefening baart kunst: de op het eerste gezicht lijkende simpele oefening vraagt om discipline en herhaling. Dan kun je er het meeste uithalen. In de video wordt de oefening uitgevoerd aan de barre (de houten leuning die wordt gebruikt voor balletoefeningen), maar je kunt ook gewoon een stoel gebruiken.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Hoe je door te dansen leert loslaten

Een dansoefening zodat je leert vrijer bewegen

Stress? Probeer deze spring-oefening

The Waves: herstel met deze oefening de connectie tussen verschillende lichaamsdelen

Met deze tutorial krijg je in slechts 2 minuten sterke en lange spieren

In 2 minuten perfecte benen met deze hamstring work-out

Burn je benen met deze Barre workout