3 wetenschappelijke redenen waarom reizen goed voor je is - Bedrock
#travel - Monique van den Boomen

3 wetenschappelijke redenen waarom reizen goed voor je is

Het perfecte excuus om vandaag dat ticket te boeken

Brenda van Noort & Chris Horsley

Reizen is goed voor je. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de positieve invloed van een vakantie op je body en mind. Mensen die regelmatig een reis plannen zouden gezonder zijn. Want.nl geeft je goede redenen om je koffers te pakken en compleet uitgerust weer terug te komen.

Een reis plannen heeft positieve invloed op je welzijn

Uit een studie van 2002 van de Universiteit van Surrey blijkt dat mensen die regelmatig een reis plannen zich beter en gezonder voelen. Met een vakantie in het verschiet heb je namelijk iets om naar toe te leven en je op te verheugen. Dit is goed voor je welzijn. Uit een onderzoek van 2014 blijkt zelfs dat mensen meer genot halen uit het plannen van een reis, dan als ze bijvoorbeeld nieuwe spullen kopen of krijgen. Kortom, boek een trip en stippel deze uit. Het hoeft niet ver te zijn, als het maar iets is waar je naar uit kunt kijken.

Reizen verlaagt het risico op een hartaanval

Uit een onderzoek van Framingham Heart Study bleek dat mensen die meerdere jaren achter elkaar niet op vakantie gaan dertig procent meer kans hebben op een hartaanval. Uit een andere studie, gesponsord door National Institutes of Health, blijkt dat mensen die regelmatig op vakantie gaan 21 procent minder kans hebben om te overlijden door welke reden dan ook en 32 procent minder snel overlijden door een hartziekte. Komen er hartproblemen voor in de familie? Zorg dat je dan regelmatig eropuit gaat.

Reizen verkleint de kans op depressies

Mensen die minder dan één keer in de twee jaar op vakantie gaan hebben eerder te maken met stress en depressie dan mensen die minstens twee keer per jaar er tussen uit gaan. Dit blijkt uit een studie uit 2006 van de Marshfield Clinic in Wisconsin. En uit een onderzoek van de American Psychological Association blijkt dat je stress uiteindelijk vermindert als je regelmatig uit de omgeving die stressvol en druk is stapt. Voel je veel stress, dan moet je meer reizen dus.

Op zoek naar nog meer redenen om op reis te gaan? Check Want.nl.

Waarom reizen goed voor je is 1

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

Dit is ho’oponopono: de oud-Hawaïaanse kunst van vergeven en genezen

buitenland

23 redenen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen

vrij leven

Een vrij leven, hoe doe je dat met (geen) geld? (deel 2)

commercialisering van Pasen

Hoe de commercialisering van Pasen (en andere feestdagen) werkt

vaker op vakantie

Dit is waarom je vaker op vakantie moet (volgens een wetenschapper)

vrij leven

Een vrij leven: hoe doe je dat met (geen) geld?

De vier mooiste en groenste plekken van Kaapstad en omstreken