6 open deuren voor meer geluksmomenten in je leven - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

6 open deuren voor meer geluksmomenten in je leven

Een kleine recap van simpele tips voor meer geluk

Wat is geluk en hoe vind je het? Bij ieder mens is de definitie anders. De een voelt zich on top of the world bij het drinken van een goede kop koffie in de zon, terwijl een ander zich pas als ‘gelukkig’ bestempelt als het emigreren naar Zuid-Afrika lukt. Daarom, bij deze een kleine reminder dat geluk bij jezelf begint. Met deze voor de hand liggende tips kom je al een heel eind.

Kies geluk

Filosoof Henry David Thoreau zei ooit: “Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you, but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder.” Volgens een groot aantal psychologen is dit echter niet het geval en kun je wel degelijk achter die vlinder van geluk aangaan. Ook Rick Foster en Greg Hicks, auteurs van het boek The 9 Choices of Happy People, beweren dat je er simpelweg voor moet kiezen om gelukkig te zijn. Het begint met het veranderen van je houding en het maken van een bewuste keuze voor geluk. In wetenschappelijk onderzoek van The Journal of Positive Psychology is bewezen dat het helpt. Zet dus die negatieve emoties van je af, en omarm the postive ones.

Schrijf het van je af

Schrijf je gedachten van je af, dit kan helpen om je los te maken uit die negatieve gedachteflow. Onderzoek wijst uit dat het helpt om je gedachten op papier te zetten en het papiertje vervolgens weg te gooien. Wanneer je jezelf eerst fysiek van je negatieve gedachten ontdoet, zullen ze ook mentaal verdwijnen.

Neem een dankbare houding aan

Een dankbare houding zorgt voor een positieve gedachteflow. Onderzoek van de Universiteit van Californië wijst uit dat je door dankbaar te zijn, gelukkiger wordt. Je kunt naast simpelweg mensen te bedanken, ook elke dag opschrijven waar je dankbaar voor bent. Het geeft optimisme een boost en het zorgt er voor dat je gelukkiger wordt.

Zorg dat je genoeg slaapt

Slapen is heerlijk, en gezond. Wanneer je niet genoeg slaapt kan dit er volgens onderzoek voor zorgen dat je minder optimistisch bent. Kruip vanavond vroeg onder de lakens, voor een gezonder en gelukkiger leven.

Beoefen yoga

Yoga is een eeuwenoude filosofie die ontstaan is in India. Met yoga streef je naar innerlijke bewustwording. Het doel is om één te zijn met je lichaam, geest en ziel. Volgens wetenschappelijk onderzoek van East Carolina University is het daardoor een goede methode om je stemming te verbeteren.

Mediteer

Mediteren is goed voor je. Onderzoek wijst uit dat het je slimmer en gelukkiger maakt. Maar het heeft nog veel meer voordelen, lees er hier meer over.

Spread the joy

Geluk is besmettelijk. Ja, echt waar. Een studie van Harvard University heeft bewezen dat geluk een collectief fenomeen is. Het is als een domino-effect. Als je gelukkig bent, beïnvloed je de mensen in jouw omgeving.

5 tips gelukzoeker 1

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

wittebroodsweken

Met deze lieve gebaren ga je weer terug naar de wittebroodsweken-fase van je relatie

keerzijde van mindfulness

De keerzijde van mindfulness (laten we juist niet ‘in het moment’ zijn)

zonnebrilkoordjes

Gespot door de redactie: een design conferentie en hippe zonnebrilkoordjes

yogales

Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

tuinieren

Gespot door de redactie: tuinieren met vluchtelingen en geitenyoga

mislukte liefdesrelatie

Elke mislukte liefdesrelatie brengt je een stap dichter bij Mr. Right

We willen graag jouw input voor een nóg betere Bedrock