Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daar bij helpen - Bedrock
#care - W Green

Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daar bij helpen

Help je haar én de aarde iets gezonder te maken

Veel mensen hebben niet door wat er precies in hun haarproducten zit. Best zorgelijk, als je bedenkt dat je twee á drie keer per week shampoo of conditioner gebruikt. Maar welke producten zijn vriendelijk voor je haar én vriendelijk voor je coupe? Want toxic-free shampoo ga je niet gebruiken als je er pluishaar van krijgt, toch?

Met deze natuurlijke shampoos, zonder siliconen, parabenen en parfum ben je binnen no-time af van een bos ontembaar droog haar én help je mee de aarde ook iets gezonder te maken.

Kevin Murphy

Eerlijk gezegd vielen we de eerste keer vooral voor de verpakking; vierkante flessen (gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal) in snoepkleurtjes als zachtroze en lila. De shampoos, conditioners en maskers zijn parabeen- en sulfaatvrij en gemaakt van plantenextracten, natuurlijke antioxidanten en essentiële oliën. Producten die je haar en hoofdhuid verzorgen in plaats van tegenwerken en tegelijktijdig geen schade berokkenen aan het milieu.

Kevin Murphy

Evo Hair

Met de briljante slogan Saving ordinary humans from themselves redt dit haircare merk niet alleen de wereld, maar ook je haar. Hoewel ze er zelf heel erg nuchter over doen. Evo verklaart buiten de industrie vol aangedikte waarheden en verzonnen feiten om, mensen na te laten denken over de producten die ze gebruiken. Maar ze willen vooral dat je haar goed zit.

Evo Hair

John Masters Organic

Qua verpakking een van de serieuze jongens uit dit rijtje, maar qua doeltreffendheid ook. Alle ingrediënten zijn organic en met grote zorg uitgezocht. John Masters was een van de eerste die serieus met natuurlijke haircare aan de slag ging en dat zie je; fijne producten die zacht zijn voor je lijf en de planeet.

John Masters

Africa Organics

Natuurlijke producten gemaakt van wild geoogste Afrikaanse planten. Zonder toegevoegde chemische componenten, vegan en gemaakt in gecertificeerde fabrieken in Zuid-Afrika met ingrediënten als Afrikaanse baobab, Kalahari meloen en Marula olie.

Africa Organics

Rahua

Een natuurlijke cleanser voor je haar gemaakt van natuurlijke ingrediënten uit het regenwoud. De shampoo reinigt het haar zonder de natuurlijke beschermlaag van het haar aan te tasten of je haar vet en zwaar te maken, en ruikt heerlijk naar Palo Santo.

Rahua

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

W Green

W.Green is een Creative Communications & Branding Agency, gespecialiseerd in duurzame mode en lifestyle merken. In 2010 opgericht door Willa Stoutenbeek, met het idee een duurzame bijdrage te leveren aan de mode en lifestyle industrie. Aan de hand van strategie, marketing, PR en brand goals bedenkt W.Green op een oplossingsgerichte manier duurzame concepten.

Meer Bedrock

geen vlees

Dit is al het effect als we één dag per week geen vlees zouden eten (no more excuses)

nieuwe outfit

Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

auto

Heb je een auto? Dit is hoeveel impact dat op het milieu heeft (300 bomen planten, anyone?)

mannen met een baard

Mannen met een baard: aantrekkelijk of niet? Hier is onderzoek naar gedaan…

milieu

Dit is nóg slechter voor het milieu dan vlees (yep, echt waar)

kapsel

Als je haar maar goed zit! (hierom vinden we het zo belangrijk)

apple

Apple wil zijn producten volledig van gerecycled materiaal gaan maken