Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daar bij helpen - Bedrock
#care - W Green

Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daar bij helpen

Help je haar én de aarde iets gezonder te maken

Veel mensen hebben niet door wat er precies in hun haarproducten zit. Best zorgelijk, als je bedenkt dat je twee á drie keer per week shampoo of conditioner gebruikt. Maar welke producten zijn vriendelijk voor je haar én vriendelijk voor je coupe? Want toxic-free shampoo ga je niet gebruiken als je er pluishaar van krijgt, toch?

Met deze natuurlijke shampoos, zonder siliconen, parabenen en parfum ben je binnen no-time af van een bos ontembaar droog haar én help je mee de aarde ook iets gezonder te maken.

Kevin Murphy

Eerlijk gezegd vielen we de eerste keer vooral voor de verpakking; vierkante flessen (gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal) in snoepkleurtjes als zachtroze en lila. De shampoos, conditioners en maskers zijn parabeen- en sulfaatvrij en gemaakt van plantenextracten, natuurlijke antioxidanten en essentiële oliën. Producten die je haar en hoofdhuid verzorgen in plaats van tegenwerken en tegelijktijdig geen schade berokkenen aan het milieu.

Kevin Murphy

Evo Hair

Met de briljante slogan Saving ordinary humans from themselves redt dit haircare merk niet alleen de wereld, maar ook je haar. Hoewel ze er zelf heel erg nuchter over doen. Evo verklaart buiten de industrie vol aangedikte waarheden en verzonnen feiten om, mensen na te laten denken over de producten die ze gebruiken. Maar ze willen vooral dat je haar goed zit.

Evo Hair

John Masters Organic

Qua verpakking een van de serieuze jongens uit dit rijtje, maar qua doeltreffendheid ook. Alle ingrediënten zijn organic en met grote zorg uitgezocht. John Masters was een van de eerste die serieus met natuurlijke haircare aan de slag ging en dat zie je; fijne producten die zacht zijn voor je lijf en de planeet.

John Masters

Africa Organics

Natuurlijke producten gemaakt van wild geoogste Afrikaanse planten. Zonder toegevoegde chemische componenten, vegan en gemaakt in gecertificeerde fabrieken in Zuid-Afrika met ingrediënten als Afrikaanse baobab, Kalahari meloen en Marula olie.

Africa Organics

Rahua

Een natuurlijke cleanser voor je haar gemaakt van natuurlijke ingrediënten uit het regenwoud. De shampoo reinigt het haar zonder de natuurlijke beschermlaag van het haar aan te tasten of je haar vet en zwaar te maken, en ruikt heerlijk naar Palo Santo.

Rahua

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

W Green

W.Green is een Creative Communications & Branding Agency, gespecialiseerd in duurzame mode en lifestyle merken. In 2010 opgericht door Willa Stoutenbeek, met het idee een duurzame bijdrage te leveren aan de mode en lifestyle industrie. Aan de hand van strategie, marketing, PR en brand goals bedenkt W.Green op een oplossingsgerichte manier duurzame concepten.

Meer Bedrock

Kijktip: de Prijsvechter (over massaconsumptie en goedkooplust)

Kwik in je lijf: het gevaar van amalgaamvullingen

Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is

Dit zijn de duurzame trends voor 2017 (en later)

Wanneer is overbevolkt écht overbevolkt (en hoe verantwoord is het nog om kinderen te willen?)

Als kinderen contact verliezen met de natuur, hoe gaan ze er dan ooit voor vechten?

Help! Ons lievelingsvoedsel is een ramp voor het milieu