Must see: De nieuwe Netflix-serie Cooked van Michael Pollan - Bedrock
#nutrition - Monique van den Boomen

Must see: De nieuwe Netflix-serie Cooked van Michael Pollan

Michael Pollan vertelt over zijn kijk op voeding

The Phoney Club

De nieuwe serie ‘Cooked’ van bestseller-auteur Michael Pollan, is vanaf 19 februari op Netflix te zien. In de serie vertelt Pollan over zijn visie op voeding en laat hij zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd.

Pollan schrijft over de plekken waar natuur en cultuur samenkomen: op ons bord, maar ook in landbouw, tuinen, medicijnen en architectuur. Zijn advies luidt: “Eat food. Not too much. Mostly plants.” In december is zijn documentaire In Defense of Food uitgekomen en vanaf februari start zijn eigen mini-serie op Netflix. De serie is gebaseerd op zijn gelijknamige boek uit 2013.

Cooked gaat in op verschillende kook-methodes en kijkt naar de culturele en evolutionaire gevolgen van deze methodes op onze gezondheid. De serie bestaat uit vier delen. Elke aflevering is gemaakt door een andere regisseur. Alex Gibney, winnaar van een Oscar voor zijn documentaire Taxi to the Dark Side, is uitvoerend producent van de serie.

In elke aflevering richt Pollan zich op een ander element – vuur, water, lucht en aarde – en de relatie van dat element tot het koken van voeding. Volgens Pollan is het voorbereiden van onze eigen maaltijden het beste wat we kunnen doen om onze gezondheid te verbeteren.

Cooked komt 19 februari uit op Netflix.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

houdbaarheidsdatum

De invloed van de houdbaarheidsdatum: gooi jij voedsel te snel weg?

soorten 'honger'

Er zijn drie soorten ‘honger’ (welke heb jij het vaakst?)

Instagram

Instagram zorgt ervoor dat je gezonder eet (volgens wetenschap)

eten kliniek

Eten in de kliniek: wat een liefdeloze sh*t was dat

gezond uit eten

7x gezond uit eten gaan doe je zo

Zo leer je een kind groente eten (een wetenschappelijk bewezen methode)

Voedselwaarheid

Kijktip: de Voedselwaarheid met Michael Pollan