Hoe vindt een topmodel rust tussen alle chaos door? - Bedrock
#column - Cato van Ee

Hoe vindt een topmodel rust tussen alle chaos door?

Het ultieme zen-moment

Paul Bellaart

Ik was erg vereerd toen ik benaderd werd om voor BEDROCK een column te schrijven. Tegelijkertijd is het wel spannend, aangezien ik nog nooit eerder een column heb geschreven. So, here goes…

Ik ben Cato, 26 jaar en woon in Amsterdam. Maar eigenlijk toch ook weer niet. Ik werk al acht jaar als fulltime model en mijn opdrachten zijn 99% van de tijd in het buitenland. Hierdoor ben ik continu in travel mode.

Op jonge leeftijd kreeg ik al een druk reisschema voor mijn kiezen. Het werd voor mij normaal om twee keer per week tussen New York en Parijs (of welke locatie dan ook) te vliegen. Dit ervoer ik als complete chaos: de onverwachte wendingen van mijn schema, vertraging, vlucht missen, stress, drama… Ik houd zelf graag van regelmaat en de controle in eigen handen hebben, dus dit was wel even wat anders.

Hoewel mijn leven niet te voorspellen is en ik niks lievers wil dan stabiliteit, leert me deze levensstijl om flexibeler te worden en het leven te accepteren zoals het komt. In de begin jaren kon ik mezelf helemaal gek maken en steeg mijn stressgehalte vaak tot ongekende hoogte, maar tegenwoordig heb ik dat leren los laten. Vlucht gemist? Ik pak de volgende wel. Vertraging? Meer tijd om in m’n boek te duiken.

Cato van Ee 1 (1)

Ik geniet daarnaast enorm van het reizen, van nieuwe locaties en culturen. Dit inspireert me en geeft me energie. Bijvoorbeeld gefotografeerd worden op de top van de Machu Picchu in Peru. Of op een gletsjer in de bergen van Nieuw Zeeland. Het is bijzonder dat via mijn werk ik beetje bij beetje de wereld kan verkennen. Waar ik ook ben, probeer ik de natuur te vinden. In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten. Ik houd van wandelen, hiken en hardlopen, terwijl ik naar de wereld kijk.

Het reizen vind ik zwaar, maar door de voldoening die ik eruit haal is het het meer dan waard. Naast de stress is het belangrijk om mijn balans terug te vinden als ik veel van tijdzones wissel. Na de afgelopen jaren hiermee geconfronteerd te zijn, ben ik gaan zoeken naar manieren om rust en evenwicht met mijn drukke levensstijl te combineren. Nog steeds ben ik op zoek naar tools die me hierbij kunnen helpen. Sommige dingen werken beter dan andere en ik deel graag in deze column mijn ervaringen hierover met jullie.

Wie weet vind jij zo ook de rust tijdens een chaos-momentje.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Cato van Ee

Cato is al ruim 8 jaar model en altijd on-the-go voor haar werk over de hele wereld. De bijzondere locaties en verschillende culturen inspireren haar, maar het liefste spendeert ze tijd met haar vriend, vrienden en familie in Amsterdam. Reis met haar mee in haar zoektocht naar rust en balans in een chaotisch leven. Heeft verder een voorliefde voor New York, yoga en is lichtelijk verslaafd aan Kolonisten van Katan.

Meer Bedrock

Fluisterzen: in slaap vallen door tikkende nagels

buitenland

23 redenen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen

vrij leven

Een vrij leven, hoe doe je dat met (geen) geld? (deel 2)

Waarom een museumbezoek goed is voor lichaam en geest

betekenis van zen

De ware betekenis van ‘zen’ (en hoe je echt ‘helemaal zen’ kan worden)

yoga retraite IJsland

Je batterij opladen op het magische IJsland

Bedrock’s meditatie voor ouders: deel 1 (5 minuten)