De milieu doelen van Leonardo DiCaprio - Bedrock
#video - Monique van den Boomen

De milieu doelen van Leonardo DiCaprio

En waarom hij daar 15 miljoen aan doneert

Andrew Burton/Getty Images

Leonardo DiCaprio is niet alleen acteur, maar ook een fervent milieuactivist. Tijdens de jaarlijkse World Economic Forum’s Crystal Awards in Zwitserland kreeg hij een award voor zijn inspanningen voor het milieu. Zijn speech ging over zijn doelen om het milieu te verbeteren.

Volgens Leonardo kunnen we niet toestaan dat de hebzucht van de kolen-, olie- en gasindustrie de toekomst van de mensheid bepaalt. Leonardo noemt het de “most existential human crisis the world has ever known.” Hij maakte bekend dat zijn milieuorganisatie $15.000.000 gaat doneren aan projecten die zich inzetten voor een beter milieu.

Het is niet de eerste keer dat Leonardo een groot bedrag doneert. Hij doneerde vorig jaar ook al 15 miljoen dollar (ruim 13,7 miljoen euro) aan instellingen die klimaatverandering bestrijden. Sinds de oprichting in 1998 heeft zijn stichting al meer dan 30 miljoen dollar aan 65 verschillende organisaties gedoneerd.

Dit jaar zal hij een bijdrage schenken aan drie projecten: het Rainforest Action Network, om het regenwoud te behouden; het Solutions Project, om onderzoek te doen naar alternatieve manieren om energie op te wekken; het Global Fishing Watch, om overbevissing in de oceanen tegen te gaan.

Spoel in onderstaande video door naar 18:00 minuten om de speech van DiCaprio te bekijken.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

milieu

Dit is nóg slechter voor het milieu dan vlees (yep, echt waar)

ijskappen

Heftig! De ijskappen zijn in 32 jaar al zo veel gesmolten (en dat is niet best)

apple

Apple wil zijn producten volledig van gerecycled materiaal gaan maken

klimaatverandering

Waarom sommige mensen niet geloven in klimaatverandering

Kijktip: de Prijsvechter (over massaconsumptie en goedkooplust)

Kwik in je lijf: het gevaar van amalgaamvullingen

De NASA bevestigt: 2016 is het warmste jaar aller tijden