Het basisrecept voor bananenbrood - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Het basisrecept voor bananenbrood

Waar je eindeloos mee kunt variëren

Het basisrecept van bananenbrood is simpel en je kunt er geweldig mee variëren. Heb je zin in chocolade, voeg dan wat rauwe cacao toe. Kun je wel wat extra eiwitten gebruiken, roer dan hennepzaad door het beslag of geef je banaan een twist door wat blokjes appel mee te bakken.

Mijn bananenbrood smaakt hierdoor nooit hetzelfde. Ik voeg wat toe, laat iets weg, maar de basis blijft hetzelfde. Een dikke plak van dit brood is een heerlijke 4 uur snack, zeker met een beetje dadelsiroop erop. Heb je door de week niet zoveel tijd of zin om te bakken? Maak dit brood dan op een zondagochtend. Je hebt binnen een uurtje (waarvan 55 minuten wachten is) een heerlijk en warm bananenbrood op tafel staan.

Ingrediënten

 • 250 gram havermout (in de keukenmachine maak je er meel van)
 • 10 zachte yogi & yousef dadels
 • 125 ml havermelk
 • 4 middelgrote rijpe bananen
 • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
 • 3 eetlepels kokosrasp
 • 15 amandelen in stukjes gehakt
 • Halve theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Prak de bananen en voeg hier de havermout, havermelk, het bakpoeder en de 2 eetlepels gebroken lijnzaad aan toe.
 3. Zet dit even aan de kant terwijl je de rest klaar maakt.
 4. Doe de dadels in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een dikke pasta hebt.
 5. Roer dit door de bananenmix. Voeg hier vervolgens de kokos, amandelen en kokosbloesemsuiker aan toe.
 6. Roer goed en giet dit in een ingevet bakblik. Zet het bakblik vervolgens 50 minuten in de oven, haal het er daarna uit en leg er een stuk aluminiumfolie overheen. Zo weet je zeker dat de bovenkant niet verbrandt, dit zou zonde zijn. Zet het brood nog een kwartiertje terug.
 7. Prik er met een satéprikker een gaatje in. Als deze droog eruit komt is het brood goed. Laat het nog 10 minuutjes in een warme oven staan en haal het er daarna uit. Laat het brood afkoelen en snij er een dikke plak vanaf, smeer er wat dadelsiroop op en geniet!

proef blog dadels 1 (1)

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

Ik at 6 weken alleen maar vegan, en dit is wat er met me gebeurde

houdbaarheidsdatum

De invloed van de houdbaarheidsdatum: gooi jij voedsel te snel weg?

soorten 'honger'

Er zijn drie soorten ‘honger’ (welke heb jij het vaakst?)

Instagram

Instagram zorgt ervoor dat je gezonder eet (volgens wetenschap)

eten kliniek

Eten in de kliniek: wat een liefdeloze sh*t was dat

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

gezondheidstips

Onder de loep: de gezondheidstips van je oma